Zonnepanelen

De zonnepanelen vormen de basis van het zonnepanelensysteem. Daarom is het van belang een zonnepaneel te kiezen, waar je de komende 25 jaar of langer van op aan kunt. Wij leveren zonnepanelen in de range van 340, 370, 375 en 410 Wp. Daarnaast kunnen we ook glas-glas zonnepanelen leveren.

Zonnepanelen zijn er in verschillende afmetingen, vermogens, kleuren en uitstraling. Gezien het geringe uitvalpercentage van zonnepanelen gaat het niet zozeer om merk of garantie, maar met name om uitstraling, prijs per Wattpiek (Wp), opbrengst per m2 en de afmetingen. Het assortiment dat wij op voorraad hebben, bestaat uit zwarte half cell mono kristallijne zonnepanelen en imbricate technologie zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben verschillende afmetingen en 340, 370, 375 en 410 Wp vermogen. Per m2 hebben deze zonnepanelen meer dan 200 Wp vermogen. De keuze van het zonnepaneel is afhankelijk van de stroombehoefte, beschikbare ruimte en locatiekeuze.

De meeste zonnepanelen worden - net als computers, telefoons en televisies, in het verre Oosten geproduceerd. Het land van herkomst is voor ons niet zo relevant, maar kwaliteit, prijs, prestaties, rendement en garantie zijn voor ons de belangrijkste zaken. Wij importeren sinds 2010 de zonnepanelen van het merk Sunergy. Inmiddels is gebleken dat dit kwalitatief een bijzonder goed zonnepaneel is. Indien gewenst kunnen we ook zonnepanelen van andere fabrikanten leveren, zoals DMEGC, AEG, SolarEdge, LG of Axitec. Alle fabrikanten van zonnepanelen staan onder streng toezicht van dezelfde certificerende instellingen. Alle zonnepanelen zijn onder meer door TÜV gecertificeerd, zodat we gegarandeerd de beste kwaliteit uitleveren. 

Kwaliteit
De excellente kwaliteit van Sunergy blijkt ook in de praktijk. Sinds 2010 hebben wij ruim 65.000 zonnepanelen van Sunergy in de Bommelerwaard, Betuwe en Noord Brabant uitgeleverd en deze functioneren op 15 na allemaal nog. De paar zonnepanelen die terug zijn gekomen bleken in de junction box over een kapot weerstandje te beschikken. Uiteraard hebben we deze panelen vervangen, maar het geeft ook aan dat de panelen van excellente kwaliteit zijn. Dit wordt overigens bevestigd door Amerikaanse testen. 

Meer informatie over Sunergy
Sunergy is een fabriek met een lange historie op het gebied van de productie van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen en zonnecellen. Sunergy is een OEM (Original Equipment Manufacturer) die ook zonnepanelen produceert voor derden die de panelen dan onder eigen merk verkopen. Een groot gedeelte van de productie wordt onder eigen label verkocht. Sunergy levert al geruime tijd zonnepanelen met grotere vermogens (300 Wp of meer) dan gebruikelijk is in deze markt. Het lijkt erop dat Sunergy de ontwikkelingen van bijvoorbeeld LG op de voet volgt en snel in het eigen productieproces weet toe te passen. Het productieproces bij Sunergy staat onder streng toezicht van verschillende certificerende instellingen, zoals TÜV, zodat gegarandeerd de juiste kwaliteit wordt uitgeleverd.

Wij hebben de fabriek meerdere keren bezocht en geconstateerd dat in het productieproces veel kwaliteitscontroles plaatsvinden teneinde te waarborgen dat de juiste kwaliteit geleverd wordt. Dit zijn zowel controles door robots als door medewerkers. De kwaliteit van de machines, het productieproces en de organisatie staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig product. De praktijk bevestigd dit beeld gezien het geringe aantal klachten over de panelen.

De fabriek staat in Hefei. Dat is een stad met 11 mln inwoners, ten westen van Shanghai. De fabriek heeft een oppervlakte van 60.000 m2 en heeft onlangs van de locale overheid grond toegewezen gekregen om verder te kunnen groeien. Hier is een nieuwe fabriek neergezet voor de productie van de half cell zonnepanelen.

Door grote investeringen in technisch onderzoek en het ontwerpen van producten, garandeert Sunergy de beste kwaliteit van de producten. De producten voldoen aan de hoogst mogelijk kwaliteitsstandaarden. Dit komt tot uiting in alle certificaten die op de zonnepanelen worden afgegeven. (o.a. IEC, TÜV, ISO, PID, etc.). Ieder zonnepaneel wordt voordat het de fabriek verlaat 8 uur opgeslagen in een geconditoioneerde ruimte om daarna te worden doorgemeten. Wij krijgen alle meetrapporten toegestuurd. Mocht er onverhoopt een zonnepaneel niet goed – niet conform de specificaties functioneren, dan heeft u daar gedurende 25 jaar garantie op. 

Voor de technische informatie, klik op de desbetrffende link van de zonnepanelen:

- Blauwe 120 half cells 375 Wp (1776 x 1052 x 35 mm)

- Zwarte 120 half cells 340 Wp (1698 x 1004 x 30 mm)

- Zwarte 120 half cells 370 Wp (1765 x 1048 x 35 mm)

- Zwarte 144 half cells 410 Wp (2024 x 1004 x 40 mm) - UITVERKOCHT

- Zwarte 408 imbricate cells 410 Wp (1942 x 1069 x 40 mm)