Zonnepanelen

De zonnepanelen vormen de basis van het zonnepanelensysteem. Moderne zonnepanelen hebben een opbrengst van meer dan 200 Watt per m2. Wij hebben zonnepanelen van twee fabrikanten in ons assortiment, te weten: DMEGC en REC.

Sinds jaar en dag leveren we mono kristallijne half cell zonnepanelen van de Chinese fabrikant DMEGC. Deze panelen hebben een productiecapaciteit van 207 Wp / m2. Dit zijn kwalitatief goede zonnepanelen. Op deze panelen zit 12 jaar productgarantie en 25 jaar 84,8% vermogensgarantie. Uiteraard beschikken deze panelen ook over alle gewenste en noodzakelijke certificaten. 

Het alternatief zijn de zonnepanelen van de Noorse fabrikant REC. De zonnepanelen van deze fabrikant worden opgebouwd uit loodvrije heterojunction zonnecellen (nieuwste type zonnecel). Met deze technologie neemt de productiecapaciteit toe tot 223 Wp / m2. Daarnaast is het warmte coëfficiënt gunstiger, waardoor in perioden met hoge temperaturen deze panelen beter presteren. Op deze panelen zit 25 jaar productgarantie en 25 jaar 92% vermogensgarantie. De zonnepanelen van REC zijn kwalitatief beter dan de doorsnee Chinese zonnepanelen, getuige de specificaties en betere garantievoorwaarden. Ook hier geldt: alle waar is naar zijn geld. De zonnepanelen van REC zijn duurder, maar door de hogere opbrengst verdien je dat bij een stroomprijs van meer dan € 0,20 per kWh altijd terug.

Onze adviseurs informeren u graag in een persoonlijk gesprek over de verschillen van de diverse zonnepanelen.