EV

De vraag naar autolaadpalen neemt sterk toe. We kunnen een 1 fase omvormer met een geïntegreerde autolaadpaal leveren, klik hier voor meer informatie. Deze laadpaal laad overdag weliswaar tot 2,5 keer sneller op ten opzichte van een gewone laadpaal. Zodra de zonnepanelen uitgeschakeld zijn als het donker is, dan gaat het een stuk langzamer. Voor autobezttters die veel waarde hechten aan snel laden is dit niet de beste oplossing.

Wie snel wil laden heeft een 3 fase hoofdaansluiting nodig van minimaal 3 x 25 ampère en kan daar een 3 fase laadpaal op aansluiten. De bedrijfszekerheid van een laadpaal is cruciaal, anders kan je niet weg. Wij hebben bewust, en mede gebaseerd op de ervaringen van de afgelopen jaren, voor 2 kwalitatief hoogwaardige merken laadpalen gekozen:
1) SolarEdge ev charger met als voordeel dat je deze met dezelfde app kan bedienen als je zonnepanelensysteem (verwacht vanaf september 2022)
2) Easee laadpaal. Dit is het meest populaire merk wat in Noorwegen grootschalig wordt toegepast en waar wij postieve ervaringen mee hebben.