Monitoring

De monitoring van zonnepanelen systemen geeft informatie over de opbrengst van het systeem. Dit gebeurt op dag, maand en jaarbasis en ziet er als volgt uit:

De monitoring van een parallel zonnepanelensysteem van SolarEdge gaat een stapje verder. In deze monitoring krijgt u ook informatie over de prestaties van ieder zonnepaneel. Mocht er zich een storing voordoen, dan ziet u dit in de monitoring.
Wij kunnen – als dit zou gebeuren – meekijken en vanaf afstand de eerste storingsanalyse uitvoeren en indien nodig een monteur met de juiste onderdelen naar jullie toesturen. De SolarEdge monitoring op paneelniveau ziet er als volgt uit:

Een serie geschakeld zonnepanelensysteem heeft deze functionaliteit niet en geeft alleen informatie van het complete systeem. Het is dan niet eenvoudig te achterhalen als er één paneel minder goed zou gaan functioneren.

Verbruiksmonitoring en modbus meter
Veel mensen willen naast de monitoring over hun eigen groene stroomproductie ook informatie krijgen over hun verbruik. Om uw verbruik te kunnen monitoren is er een SolarEdge Modbus-meter nodig en dienen er één of meerdere spoelen in de meterkast aangesloten te worden. Door deze aanvulling op uw installatie, kunt u naast uw stroomproductie ook uw stroomverbruik monitoren. Door de extra informatie kan de stroombehoefte en de stroomproductie beter op elkaar afgestemd worden.

Klik hier voor meer informatie.