Zonnepanelen plaatsen

27-02-2021

Zonnepanelen plaatsen

Wie de energielasten structureel wil verlagen denkt al snel aan zonnepanelen. Een investering in zonnepanelen heb je meestal in 5 tot 7 jaar terugverdiend. Soldu, de regionale zonnepanelenspecialist uit Zaltbommel, levert zonnepanelensystemen aan particulieren en bedrijven die 25 jaar of langer meegaan. Wie in 5-7 jaar de investering terugverdiend heeft, krijgt daarna nog vele jaren gratis stroom .... Voor bedrijven en verenigingen zijn er fiscale maatregelen of subsidie regelingen waardoor de terugverdientijd nog korter is. Maar los van het financiele voordeel, het leuke van zonnepanelen is dat het milieu er ook van meeprofiteert, wat voor de volgende generaties weer van belang is.

Serie of parallel

U kunt kiezen tussen een serieel of een parallel geschakeld zonnepanelensysteem. Er zijn mensen die denken dat parallel alleen nodig is als er schaduw is, maar dat is niet het volledige verhaal. Serieel is goedkoper in aanschaf omdat je geen optimizers nodig hebt. Maar de kosten van de optimizers verdien je terug omdat optimizers van SolarEdge in situaties zonder schaduw in de komende 25 jaar 10 tot 15% meer stroom uit de panelen weten te halen dan systemen zonder optimizers. De parallelle omvormers van SolarEdge hebben een technische levensduur van 25 jaar of langer, terwijl een seriële omvormer halverwege de technische levensduur van de zonnepanelen vervangen moet worden met alle narigheid en extra kosten van dien.

Bijkomende voordelen

Naast de hogere opbrengst en de langere levensduur hebben de parallelle systemen nog drie voordelen:

  1. Je krijgt informatie op paneelniveau over het functioneren van de zonnepanelen dus je risico is kleiner.
  2. Je bent optimaal beschermd tegen brand, want zodra de optimizers 85 graden warm woorden, schakelt het systeem uit naar veilige spanning van 1 volt per paneel.
  3. Je kunt later aan de gelijkstroomkant een accu aan de zonnepanelen koppelen, waarmee je overdag stroom kan opwekken en deze 's avonds en 's nachts kan benutten.

SolarEdge Experience Center Bommelerwaard

Wie meer informatie wil over de systemen van SolarEdge en wil weten hoe je het percentage zelfconsumptie kunt verbeteren, kan op afspraak dit in het SolarEdgfe Experience Center komen bekijken. De EV charger, thuis accu en warmwater boiler regelaar kunt u hier met eigen ogen zien. Daarnaast treft u de verschillende zonnepanelen en montagesystemen aan. Hier kunt u alle informatie krijgen over uw eigen Smart Energy systeem.

Aansluiten

Omdat zonnepanelensystemen 25 jaar of langer meegaan, zijn zaken als veiligheid, betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en de visuele aspecten erg belangrijk. Niet alleen buiten op het dak, maar ook juist binnen. Met het aansluiten van zonnepanelen, grijp je bijvoorbeeld in op de bestaande elektrotechnische installatie. Hierdoor zijn eisen uit de huidige NEN 1010 norm van toepassing. Soldu heeft een team vakbekwame zonnepanelenmonteurs en NEN 1010 gecertificeerde elektriciens die dagelijks zonnepanelen monteren en conform de normen aansluiten. Dit geeft wel zo’n veilig gevoel. Kijk op onze referentie pagina voor een greep uit door ons uitgevoerde projecten.