Zonnepanelen: de bron van Smart Energy

De aandacht voor het zonnepaneel als de motor van het zonnepanelensysteem met een technische levensduur van 25 jaar of langer is op zich wel logisch. De ontwikkeling van zonnepanelen heeft in de afgelopen 10 jaar tot gevolg gehad dat we nu zonnepanelen leveren van 310, 340, 370, 410 Wp per zonnepaneel. 

De omvormer, het hart van uw Smart energy systeem

Uiteindelijk bepaalt de omvormer het rendement van uw zonnepanelensysteem, want daar wordt de stroom uit de zonnepanelen omgezet naar wisselstroom die je in je huis of bedrijf nodig hebt. Je hebt omvormers die de zonnepanelen in serie aansturen en omvormers die de zonnepanelen parallel- of te wel ieder zonnepaneel afzonderlijk aansturen. Bij een serie geschakeld systeem ben je voor de opbrengst afhankelijk van het paneel dat het minste opbrengt. Bij een parallel geschakeld systeem heb je daar geen last van. Een parallel geschakeld systeem is om een aantal redenen een betere oplossing dan een serieel geschakeld systeem:
1) Een parallel geschakeld systeem met optimizers levert in een situatie zonder schaduw de komende 25 jaar zo'n 10% meer stroom op dan een serieel geschakeld systeem.
2) De parallele omvormer van SolarEdge heeft een technische levensduur van 25 jaar (geen kosten na 10-12 jaar voor een nieuwe omvormer).
3) De monitoring geeft informatie op paneelniveau, dus geen risico dat je opbrengst misloopt.
4) Optimale ibescherming tegen brand (temperatuur sensoren en vlamboogdetectie).
5) Je kunt later aan de gelijkstroom kant een thuisaccu op deze omvormer aansluiten.
6) Je kunt later aan de gelijkstroom kant een gelijkstroom boiler op deze omvormer aansluiten.
7) SolarEdge heeft een geïntegreerde omvormer - auto laadpaal - ev charger. Klik hier voor de brochure en klik hier voor de technische data.
8) En zo zijn er nog meer mogelijkheden op het gebied van smart energy.

In onze showroom kunt u de mogelijkheden op het gebied van smart energy komen bekijken. Onze showroom is op afspraak toegankelijk.

 

De Warmtepomp: hoe werkt ‘t?

Een warmtepomp werkt net als een koelkast met koelvloeistof en een compressor. Met warmte van buiten wordt koelvloeistof omgezet in heet koelgas. De hitte van het koelgas wordt gebruikt voor de verwarming. Met een warmtepomp krijg je een zogenaamde laagtemperatuur verwarming (tot 50°) wat name zeer geschikt is voor vloerverwarming. Maar wat veel mensen niet weten is dat in bestaande bouw met radiatoren in ons klimaat voor het grootste deel van het jaar een warmtepomp toereikend is. Alleen de koude periodes moet je dan wel kunnen bijstoken. Dat kan met de traditionele CV, maar er zijn natuurlijk ook andere alternatieven.

3 soorten warmtepompen

Er zijn drie soorten warmtepompen:

  1. Bodemwarmtepomp. Ondergrondsde buizen worden verwarmd met warmte uit de aardbodem of ‘warm’ grondwater. Deze techniek kan bij nieuwbouw toegepast worden. Dit systeem is 100% elektrisch en gas is niet meer nodig.
  2. Lucht-waterpomp. Warmte uit de buitenlucht verwarmt de koelvloeistof waardoor dit gaat verdampen. De compressor maakt de damp nog heter. Ook als het vriest kan de lucht nog warmte afstaan. Dit kan toegepast worden in goed geïsoleerde gebouwen die beschikken over een laag warmte systeem (o.a. vloerverwarming). Dit systeem is 100% elektrisch en gas is niet meer nodig. Waar bijstook noodzakelijk is, kan gedacht worden aan een pellet kachel.
  3. Hybride-warmtepomp. Dit werkt hetzelfde als een luchtwarmtepomp, maar een CV ketel springt bij op de momenten dat het buiten koud is (< 5°C). Dit kan in vrijwel ieder pand toegepast worden. Dit systeem is 100% elektrisch en maar gas is nog nodig voor de koude periodes. Besparing op gas 60-70%.

Voor meer informatie kunnen wij u in contact brengen met een installateur van warmtepompen. 




Laat ons terugbellen      Afspraak maken