Structureel lagere energierekening?

14-01-2021

Wie de energielasten structureel wil verlagen denkt al snel aan zonnepanelen. Een investering in zonnepanelen heb je meestal in 5 tot 7 jaar terugverdiend. Soldu, de regionale zonnepanelenspecialist uit Zaltbommel, levert zonnepanelensystemen aan particulieren en bedrijven die 25 jaar of langer meegaan. Wie in 5-7 jaar de investering terugverdiend heeft, krijgt daarna nog vele jaren gratis stroom ….  En het leuke van zonnepanelen is, dat het milieu er ook van meeprofiteert, wat voor de volgende generaties weer van belang is.

Serie of parallel

U kunt kiezen tussen een serieel of een parallel geschakeld zonnepanelensysteem. Er zijn mensen die denken dat parallel alleen nodig is als er schaduw is, maar dat is niet het volledige verhaal. Serieel is goedkoper in aanschaf omdat je geen optimizers nodig hebt. Maar de kosten van de optimizers verdien je terug omdat optimizers van SolarEdge in situaties zonder schaduw in de komende 25 jaar 10 tot 15% meer stroom uit de panelen weten te halen dan systemen zonder optimizers. De parallelle omvormers van SolarEdge hebben een technische levensduur van 25 jaar of langer, terwijl een seriële omvormer halverwege de technische levensduur van de zonnepanelen vervangen moet worden met alle narigheid van dien.

 

Bijkomende voordelen

Naast de hogere opbrengst en de langere levensduur hebben de parallelle systemen nog drie voordelen:

  1. Je krijgt informatie op paneelniveau over het functioneren van de panelen dus je risico is kleiner.
  2. Je bent optimaal beschermd tegen brand, want zodra de optimizers 85 graden warm woorden, schakelt het systeem uit naar veilige spanning van 1 volt per paneel.
  3. Je kunt later aan de gelijkstroomkant een accu aan de zonnepanelen koppelen, waarmee je overdag stroom kan opwekken en deze ’s avonds en ’s nachts kan benutten.

 

Aansluiten

Omdat zonnepanelensystemen 25 jaar of langer meegaan, is veiligheid en betrouwbaarheid erg belangrijk. Niet alleen buiten op het dak, maar ook juist binnen. Met het aansluiten van zonnepanelen, grijp je in op de bestaande elektrotechnische installatie. Hierdoor zijn eisen uit de huidige NEN 1010 norm van toepassing. Soldu heeft een team vakbekwame zonnepanelenmonteurs en NEN 1010 gecertificeerde elektriciens die dagelijks, ook in de winter, de projecten uitvoeren.

 

Benieuwd wat er bij u mogelijk is?

Wie wil weten wat de mogelijkheden van zonnepanelen zijn, kan met ons een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek en een schouwing ter plaatse. Wie liever eerst een telefonische afspraak wil om de mogelijkheden te bespreken, kan hiervoor ook een afspraak maken. Bel met 0418 683 612 of plan uw eigen afspraak in op www.soldu.nl.