Zonnepanelen

De zonnepanelen vormen de basis van het zonnepanelensysteem. Daarom is het van belang een zonnepaneel te kiezen, waar je de komende 25 jaar of langer van op aan kunt. Wij leveren poly kristallijne, mono kristallijne of glas-glas zonnepanelen. Deze panelen worden in Europa of het verre oosten geproduceerd. Het land van herkomst is voor ons niet zo relevant. Kwaliteit, prijs, prestaties, rendement en garantie zijn voor ons de belangrijkste zaken. 

Wij hebben goede ervaringen met de zonnepanelen van Chinaland - Sunergy, maar leveren ook panelen van andere fabrikanten, zoals AEG, LG of Axitec. Alle fabrikanten van zonnepanelen staan onder streng toezicht van de zelfde certificerende instellingen. Alle panelen zijn onder meer door TÜV gecertificeerd, zodat we gegarandeerd de beste kwaliteit uitleveren.

Voorraad
De zonnepanelen van Chinaland - Sunergy hebben wij op voorraad, de andere worden per order besteld. Met deze zonnepanelen hebben wij de meeste ervaring. Sinds 2010 hebben wij vele duizenden panelen van Chinaland - Sunergy uitgeleverd. Het zijn zonnepanelen met een afmeting van 195 x 99 cm en een vermogen van 320, 330 of 340 Wp. Een opmerkelijk verschil met de zonnepanelen van vele andere aanbieders, is het aantal zonnecellen in het paneel. Chinaland levert onder andere zonnepanelen met 72 zonnecellen terwijl er doorgaans panelen verkocht worden met 60 cellen. Dit heeft als producteigenschap dat de spanning per paneel hoger is. Hierdoor is het rendement van het paneel hoger. Een bijkomend voordeel is dat de omvormer sneller aanslaat, wat zich vertaalt in meer opbrengst en een hoger rendement op jaarbasis. Voor situaties waar we de kleinere panelen van 165 x 99 cm nodig hebben, beschikken we over 60 cells mono kristallijne full black panelen met een vermogen van 300 Wp.

Door de excellente prijs / prestatie verhouding van de 72-cells panelen, kiezen de meeste klanten voor deze zonnepanelen. Wij hebben sinds 2010 vele duizenden van deze panelen uitgeleverd en zijn zeer tevreden over de prestaties van deze panelen. Dit wordt bevestigd door Amerikaanse testen.

Kleurstelling
De poly kristallijne zonnepanelen hebben standaard een witte achtergrond en aluminium omlijsting. Deze panelen worden vrijwel uitsluitend op industriele daken ofm platte daken toegepast. Wij kunnen dit paneel ook met een zwarte achtergrond en zwarte omlijsting leveren. De blauwe cellen en vertonen een blauw–zwarte gloed. Wij noemen dit het blauw zwarte paneel en wordt toegepast waar zwart gewenst is, maar men niet recht op het paneel kijkt. De mono kristallijne panelen daarentegen zijn helemaal zwart. Als visuele aspecten een rol spelen, wordt er vaak een mono kristallijn – full black – zonnepaneel gekozen. Hier moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat ook bij mono kristallijne panelen er wel eens een cel tussen kan zitten die qua kleur iets afwijkt. Echt bonte kleurstellingen voor het full black paneel zijn bij ons niet acceptabel. In onze showroom kunt u - op afspraak - de verschillende panelen zien. 

Meer informatie over Chinaland
Chinaland is een fabriek met een lange historie en is één van de marktleiders op het gebied van de productie van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen en zonnecellen. Chinaland is een OEM (Original Equipment Manufacturer) die voornamelijk zonnepanelen produceert voor derden die de panelen dan onder eigen merk verkopen. Een gedeelte van de productie wordt onder eigen label verkocht. Chinaland levert al geruime tijd zonnepanelen met grotere vermogens (300 Wp of meer) dan gebruikelijk is in deze markt. Het lijkt erop dat Chinaland de ontwikkelingen van bijvoorbeeld LG op de voet volgt en snel in het eigen productieproces weet toe te passen. Het productieproces bij Chinaland staat onder streng toezicht van verschillende certificerende instellingen, zoals TÜV,  zodat gegarandeerd de juiste kwaliteit wordt uitgeleverd. 

Wij hebben de fabriek bezocht en geconstateerd dat in het productieproces veel kwaliteitscontroles plaatsvinden teneinde te waarborgen dat de juiste kwaliteit geleverd wordt. Dit zijn zowel controles door robots als door medewerkers. De kwaliteit van de machines, het productieproces en de organisatie staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig product. De praktijk bevestigd dit beeld gezien het geringe aantal klachten over de panelen. 

De fabriek heeft een oppervlakte van 60.000 m2 en Chinaland is ook bezig met de bouw van een 2e fabriek buiten China. Chinaland heeft een sterke technische en financiële positie en is ingedeeld in 5 divisies:
1) PV onderzoekcentrum
2) Kristallijn silicium wafers
3) Zonnecellen
4) Solar power panels divisie
5) PV power generation systems engineering

Door grote investeringen in technisch onderzoek en het ontwerpen van producten, garandeert Chinaland de beste kwaliteit van de producten. De producten voldoen aan de hoogst mogelijk kwaliteitsstandaarden. Dit komt tot uiting in alle certificaten die op de zonnepanelen worden afgegeven. (o.a. IEC, TÜV, ISO, PID, etc.). Ieder zonnepaneel wordt voordat het de fabriek verlaat 8 uur opgeslagen in een geconditoioneerde ruimte om daarna te worden doorgemeten. Wij krijgen alle meetrapporten toegestuurd. Mocht er onverhoopt een zonnepaneel niet goed – niet conform de specificaties functioneren, dan heeft u daar gedurende 25 jaar garantie op. 

Voor de technische informatie van de zonnepanelen, klik hier voor blauw-zwart, klik hier voor zwart.