Zonnepanelen

De zonnepanelen vormen de basis van het zonnepanelensysteem. Daarom is het van belang een zonnepaneel te kiezen, waar je de komende 25 jaar of langer van op aan kunt. Wij kunnen poly kristallijne, mono kristallijne of glas-glas zonnepanelen leveren, hoewel wij op dit moment vrijwel alleen nog mono kristallijne panelen leveren, daar het prijs voordeel van de poly kristallijne panelen nagenoeg verdwenen is. De panelen worden in Europa of het verre oosten geproduceerd. Het land van herkomst is voor ons niet zo relevant. Kwaliteit, prijs, prestaties, rendement en garantie zijn voor ons de belangrijkste zaken. 

Wij hebben goede ervaringen met de zonnepanelen van Sunergy, maar kunnen ook panelen van andere fabrikanten leveren, zoals AEG, LG of Axitec. Alle fabrikanten van zonnepanelen staan onder streng toezicht van dezelfde certificerende instellingen. Alle panelen zijn onder meer door TÜV gecertificeerd, zodat we gegarandeerd de beste kwaliteit uitleveren.

Voorraad
De zonnepanelen van Sunergy hebben wij op voorraad, de andere worden per order besteld. Met deze zonnepanelen hebben wij de meeste ervaring. Het zijn mono kristallijne 72 cells zonnepanelen met een afmeting van 195 x 99 cm en een vermogen van 350 of 365 Wp. De 350 Wp panelen zijn helemaal zwart, de 365 Wp panelen hebbenn een blank aluminium lijst, witte backsheet en donker blauwe cellen. We hebben ook de kleinere zwarte 60 cells (165 x 99 cm) mono kristallijne panelen van deze fabrikant in ons assortiment met vermogens van 280 Wp. 

De Sunergy panelen onderscheiden zich door een module efficiency van bijna 19% terwijl in de markt 16-17% nog heel gewoon is. De junctionbox, kabels en connectoren van de Sunnergy panelen voldoen aan de IP68 norm van waterdichteid, terwijl de lagere norm IP67 gebruikelijk is. Ook is in deze panelen PERC technologie toegepast, waardoor deze panelen tot 2% meer opbrengst hebben dan veel andere panelen. 

De kwaliteit van Sunergy blijkt ook in de praktijk. Sinds 2010 hebben wij vele duizende panelen van Sunergy in de Bommelerwaard, Betuwe en Noord Brabant uitgeleverd en deze functioneren allemaal nog, op een enkele na. De paar panelen die terug zijn gekomen bleken in de junction box over een kapot weerstandje te beschikken. Uiteraard hebben we deze panelen vervangen, maar het geeft ook aan dat de panelen van  excellente kwaliteit zijn. Dit wordt overigens bnevestigd door Amerikaanse testen. 

Kleurstelling
De zonnepanelen hebben standaard een witte achtergrond en aluminium omlijsting. Deze panelen worden vrijwel uitsluitend op industriele daken of op platte daken toegepast. Dezre panelen hebben momenteel een vermogen van 365 Wp. Als visuele aspecten een rol spelen, wordt er vaak een mono kristallijn – full black – zonnepaneel gekozen. Hier moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat ook bij mono kristallijne panelen er wel eens een cel tussen kan zitten die qua kleur iets afwijkt. Echt bonte kleurstellingen voor het full black paneel zijn bij ons niet acceptabel. In onze showroom kunt u - op afspraak - de verschillende panelen zien. 

Meer informatie over Sunergy
Sunergy is een fabriek met een lange historie en is één van de marktleiders op het gebied van de productie van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen en zonnecellen. Sunergy is een OEM (Original Equipment Manufacturer) die ook zonnepanelen produceert voor derden die de panelen dan onder eigen merk verkopen. Een groot gedeelte van de productie wordt onder eigen label verkocht. Sunergy levert al geruime tijd zonnepanelen met grotere vermogens (300 Wp of meer) dan gebruikelijk is in deze markt. Het lijkt erop dat Sunergy de ontwikkelingen van bijvoorbeeld LG op de voet volgt en snel in het eigen productieproces weet toe te passen. Het productieproces bij Sunergy staat onder streng toezicht van verschillende certificerende instellingen, zoals TÜV,  zodat gegarandeerd de juiste kwaliteit wordt uitgeleverd. 

Wij hebben de fabriek bezocht en geconstateerd dat in het productieproces veel kwaliteitscontroles plaatsvinden teneinde te waarborgen dat de juiste kwaliteit geleverd wordt. Dit zijn zowel controles door robots als door medewerkers. De kwaliteit van de machines, het productieproces en de organisatie staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig product. De praktijk bevestigd dit beeld gezien het geringe aantal klachten over de panelen. 

De fabriek staat in Hefei. Dat is een stad met 11 mln inwoners, ten westen van Shanghai. De fabriek heeft een oppervlakte van 60.000 m2 en heeft onlangs van de locale overheid grond toegewezen gekregen om verder te kunnen groeien. Sunergy heeft een sterke technische en financiële positie en is ingedeeld in 5 divisies:
1) PV onderzoekcentrum
2) Kristallijn silicium wafers
3) Zonnecellen
4) Solar power panels divisie
5) PV power generation systems engineering

Door grote investeringen in technisch onderzoek en het ontwerpen van producten, garandeert Sunergy de beste kwaliteit van de producten. De producten voldoen aan de hoogst mogelijk kwaliteitsstandaarden. Dit komt tot uiting in alle certificaten die op de zonnepanelen worden afgegeven. (o.a. IEC, TÜV, ISO, PID, etc.). Ieder zonnepaneel wordt voordat het de fabriek verlaat 8 uur opgeslagen in een geconditoioneerde ruimte om daarna te worden doorgemeten. Wij krijgen alle meetrapporten toegestuurd. Mocht er onverhoopt een zonnepaneel niet goed – niet conform de specificaties functioneren, dan heeft u daar gedurende 25 jaar garantie op. 

Voor de technische informatie van de zonnepanelen,

klik hier voor mono alu 72 cells, klik hier voor mono zwart 72 cells, klik hier voor mono zwart 60 cells