Zonnepanelen

De zonnepanelen vormen de basis van het zonnepanelensysteem. Daarom is het van belang een zonnepaneel te kiezen, waar je de komende 25 jaar van op aan kunt. Wij leveren poly kristallijne, mono kristallijne en dunne film panelen. Deze panelen worden in China, Duitsland of Japan geproduceerd. Het land van herkomst is voor ons niet zo relevant. Kwaliteit, prijs, prestatie en garantie zijn voor ons de belangrijkste zaken. 

Wij hebben goede ervaringen met de zonnepanelen van: 

 • Chinaland
 • AEG
 • LG
 • Axitec
 • Luxor

  Alle fabrikanten van zonnepanelen staan onder streng toezicht van verschillende certificerende instellingen. Alle panelen zijn onder meer door TÜV gecertificeerd, zodat we gegarandeerd de beste kwaliteit uitleveren.

  Voorraad
  De zonnepanelen van Chinaland hebben wij op voorraad, de andere worden per order besteld. Met de zonnepanelen van Chinaland hebben wij de meeste ervaring. Het zijn zonnepanelen met een afmeting van 195 x 99 cm en een vermogen van 300, 305 of 310 Wp. Een opmerkelijk verschil met de zonnepanelen van vele andere aanbieders, is het aantal zonnecellen in het paneel. Chinaland levert onder andere zonnepanelen met 72 zonnecellen terwijl er doorgaans panelen verkocht worden met 60 cellen. Dit heeft als producteigenschap dat de spanning per paneel hoger is. Hierdoor is het rendement van het paneel hoger. Een boijkomend voordeel is dat de omvormer sneller aanslaat. Voordeel: meer opbrengst en een hoger rendement op jaarbasis.

  Door de excellente prijs / prestatie verhouding van deze panelen, kiezen de meeste klanten voor deze zonnepanelen. Wij hebben de enkele duizenden van deze panelen uitgeleverd en zijn zeer tevreden over de prestaties van deze panelen. 

  Kleurstelling
  De poly kristallijne zonnepanelen hebben een zwarte achtergrond, zwarte omlijsting, blauwe cellen en vertonen een blauw – zwarte gloed. De mono kristallijne panelen daarentegen zijn helemaal zwart. Als visuele aspecten een rol spelen, wordt er vaak een mono kristallijn – full black – zonnepaneel gekozen. In andere gevallen wordt er meestal een blauw zwart zonnepaneel gekozen. De panelen met aluminium omlijsting kunnen wij op bestelling leveren.

  Meer informatie over Chinaland
  Chinaland is een fabriek met een lange historie en is één van de wereldmarktleiders op het gebied van de productie van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen en zonnecellen. De panelen van deze fabrikant worden veelal onder private label verkocht. Chinaland levert al geruime tijd zonnepanelen met grotere vermogens (300, 305 en 310 Wp) dan gebruikelijk is in deze markt. Het lijkt erop dat Chinaland de ontwikkelingen van LG op de voet volgt. Het productieproces bij Chinaland staat onder streng toezicht van verschillende certificerende instellingen, zoals TÜV,  zodat gegarandeerd de juiste kwaliteit wordt uitgeleverd.

De fabriek heeft een oppervlakte van 60.000 m2 en Chinaland is ook bezig met de bouw van een 2e fabriek in Indonesië. Chinaland heeft een sterke technische en financiële positie en is ingedeeld in 5 divisies:
1) PV onderzoekcentrum
2) Kristallijn silicium wafers
3) Zonnecellen
4) Solar power panels divisie
5) PV power generation systems engineering

Door grote investeringen in technisch onderzoek en het ontwerpen van producten, garandeert Chinaland de beste kwaliteit van de producten. De producten voldoen aan de hoogst mogelijk kwaliteitsstandaarden. Dit komt tot uiting in alle certificaten die op de zonnepanelen worden afgegeven. (o.a. IEC, TÜV, ISO, PID, CHUBB etc.). Ieder zonnepaneel wordt voordat het de fabriek verlaat doorgemeten en wij krijgen alle meetrapporten toegestuurd. Mocht er onverhoopt een zonnepaneel niet goed – niet conform de specificaties functioneren, dan heeft u daar gedurende 25 jaar garantie op. 

Voor de technische informatie van de zonnepanelen, klik hier voor blauw-zwart, klik hier voor zwart.