Over ons

Solar Duurzaam Nederland uit Zaltbommel is de regionale zonnepanelenspecialist voor particulier, bedrijf en non-profit organisaties. In 2008 zijn we voorzichtig gestart met het ontwikkelen van een zonnepaneleninstallatie die qua prijs/prestatie verhouding op lange termijn zijn vruchten gaat afwerpen. Onze filosofie is dat we uitsluitend bewezen technologie en techniek gebruiken om voor onze klanten een goed functionerend zonnepanelensysteem te ontwerpen dat veilig, duurzaam en goed renderend is. De prijs is belangrijk, maar de opbrengst is belangrijker. Het gaat om het hoogste economisch en milieu-rendement. Zonnepanelensystemen kunnen in de regel in 6  tot 8 jaar terugverdiend worden, maar gaan 25 tot 30 jaar mee.

Door zelf zonnepanelen met een groot vermogen te importeren en deze te combineren met de omvormers van SolarEdge zijn we in staat zonnepanelensystemen te leveren met 25 jaar garantie. Door deze werkwijze kunnen wij de concurrentie met collectieve trajecten van grote landelijke partijen prima aan. Met onze zonnepanelen hebben onze klanten in feite na 6 tot 8 jaar nog een groot aantal jaren gratis groene stroom. Daarom hebben wij service en garantie hoog in ons vaandel staan! Met 1 aanspreekpunt leggen wij het traject met de klant van A tot Z af (korte lijnen) om op die manier onze klanten volledig te ontzorgen. Wij zijn KViNL erkend installateur en gecertificeerd SolarEdge dealer.

Ons doel is om zoveel mogelijk woningen en gebouwen te voorzien van zonnepanelen - al dan niet in combinatie met warmtepompen -  om samen met elkaar een duurzaam Nederland te maken. Het IEA (internationaal energie agentschap) heeft jaren terug al uitgerekend, dat als we niets doen, we over 25 jaar onvoldoende winbare fossiele brandstoffen hebben om iedereen van energie te kunnen voorzien.

Recycling afval

Als importeur van zonnepanelensystemen zijn wij wettelijk verplicht te voldoen aan de richtlijn Afgedankt Elektrisch en Elektronisch Afval (AEEA). Dit is de Nederlandse interpretatie van een Europese richtlijn. Om aan deze wettelijke eis te voldoen, hebben wij ons aangesloten bij de Stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN).

Deze stichting is opgericht om voor haar deelnemers te zorgen voor goede, milieuvriendelijke verwerking van zonnepanelen en omvormers aan het einde van hun levensduur. We betalen een bijdrage aan ZRN om afval op een verantwoorde wijze in te zamelen en af te voeren Onze klanten hebben hiermee de zekerheid dat zij later op gebied van afval geen problemen krijgen. De ervaring leert dat er nog weinig afval is, maar we kunnen het maar geregeld hebben.

Onze opdrachtgevers

Wij focussen ons op particuliere woningeigenaren en ondernemers in een straal van 45 km rondom Zaltbommel. Doordat reisafstand geen issue is, kunnen we kwaliteit en service leveren en de kosten laag houden.

Wij zijn energieneutraal

In juli 2014 zijn wij verhuisd naar de Valeton op industrieterrein de Wildeman in Zaltbommel. Wij hebben op het dak van ons bedrijf 53 zonnepanelen geïnstalleerd. Hiermee wekken wij alle energie op die we nodig hebben voor verlichting, vewarming, koeling, kantoor, de vorkheftruck en onze elektrische auto op. Een gasaansluiting voor de verwarming hebben we niet dus hiermee hebben we een volledig energieneutraal pand. 

Verkoopadviseurs:
Rosalie van der Mark
Eric van der Louw

Binnendienst:
Geertje Dortmond
Montageteam:
Hans van Kessel
Leon van Zee
Martijn de Lang
Ray van Kessel
Leonardo Cleber
Sebastian Ramirez
Italo Perez
Elektriciens:
Martin Bouman
Johan van Geffen
Etienne Duits
Arnold de Leeuw
Marino de Jongh